Nieuws

NEC-doelman Halldórsson gaat Oranje nu helpen

Hij was de nachtmerrie van Oranje, maar Hannes Thór Halldórsson wil het Nederlands elftal nu gaan helpen.
NIJMEGEN - Hij was de nachtmerrie van Oranje, maar Hannes Thór Halldórsson wil het Nederlands elftal nu gaan helpen.
De doelman van NEC kan met IJsland cruciale punten afnemen van Turkije, de concurrent van Nederland in de EK-kwalificatiegroep. "Nederland moet eerst zelf maar eens de twee laatste wedstrijden winnen. En dan doen wij de rest. We laten de wedstrijd tegen Turkije echt niet lopen. Als ik moet kiezen wie ik liever op het EK zie, verkies ik toch Nederland boven Turkije. Omdat ik hier nu speel."

Wij zijn ambitieus

"Ik heb zin om me weer te melden bij de IJslandse selectie, om alle jongens weer te zien. We hebben het zo geweldig gedaan in deze poule, maar zijn nog heel ambitieus. In het nationale shirt gooien wij er nooit met de pet naar. We willen eerste worden in onze groep, om zo beter ingeschaald te worden bij de loting voor de EK-eindronde. En IJsland is nog nooit een heel jaar ongeslagen gebleven, dat kunnen we nu ook bewerkstelligen."

Wedstrijd is niet te koop

"Ikzelf heb in acht kwalificatiewedstrijden maar drie tegendoelpunten gekregen. Of ik daarmee de beste keeper ben in de kwalificatie? Schrijf dat maar op, dat zou mooi zijn", lacht de IJslander. "Nee, Turkije kan de wedstrijd niet kopen. Zo zitten wij in IJsland niet in elkaar."