Nieuws

Gouden Zwaan voor Roel Voorintholt van Arnhemse dansgezelschap Introdans

Roel Voorintholt, artistiek directeur bij het Arnhemse dansgezelschap Introdans, is de winnaar van de Gouden Zwaan. Hij krijgt de prijs voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dans. Dat maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD) zaterdag bekend tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.
MAASTRICHT - Roel Voorintholt, artistiek directeur bij het Arnhemse dansgezelschap Introdans, is de winnaar van de Gouden Zwaan. Hij krijgt de prijs voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dans. Dat maakte de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwdirecties (VSCD) zaterdag bekend tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.
Voorintholt bepaalt 'met grote gedrevenheid' de artistieke koers van zijn gezelschap, meent de dansjury. 'Zijn dansers geeft hij de gelegenheid om zich verschillende handschriften eigen te maken. Dit zorgt niet alleen voor een verrijking van de dansers, maar ook van het publiek.'
Voorintholt (1961) is al meer dan dertig jaar verbonden aan Introdans. In 1982 kwam hij als vervanger van een geblesseerde danser bij de groep, sinds 2005 is hij er artistiek directeur.
Tijdens de Nederlandse Dansdagen zijn dit weekeinde op verschillende locaties in Maastricht de meest spraakmakende dansvoorstellingen van Nederlandse bodem te zien.