Nieuws

Op de kop in de berm na achtervolging

Een 37-jarige automobilist uit Ermelo is zaterdagmorgen aangehouden voor het wegrijden na een verkeersongeval en het rijden onder invloed.
ARNHEM - Een 37-jarige automobilist uit Ermelo is zaterdagmorgen aangehouden voor het wegrijden na een verkeersongeval en het rijden onder invloed.
De man werd opgepakt na een kilometerslange achtervolging. Die begon in Uddel aan de Meervelderweg. Daar reed de Ermeloër een lantaarnpaal omver, maar vluchtte van de plek van het ongeluk. Een getuige besloot de man te volgen en waarschuwde de politie. Onderweg naar Harderwijk nam de politie de achtervolging over. Na een rit met hoge snelheden waarbij een fietser maar net kon uitwijken, eindigde de auto op kop in de berm langs de Staringlaan in Ermelo.
De brandweer moest het voertuig openknippen om de man uit de auto te kunnen halen. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. De beschonken coureur werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis in Harderwijk gebracht. De politie is nog op zoek naar de fietser die op de Korhoenlaan maar net aan een ongeluk ontsnapte.