Nieuws

De Graafschap - Feyenoord op Vijverberg vaak spektakel

De Graafschap won in Doetinchem slechts één van de 20 wedstrijden tegen Feyenoord. Dat was in 2002 toen Ruslan Valeev matchwinner werd, toch is het tijdens dit duel vaak spektakel op de Vijverberg. Zondag staat het duel weer op de rol.
DOETINCHEM - De Graafschap won in Doetinchem slechts één van de 20 wedstrijden tegen Feyenoord. Dat was in 2002 toen Ruslan Valeev matchwinner werd, toch is het tijdens dit duel vaak spektakel op de Vijverberg. Zondag staat het duel weer op de rol.
Het stadion van De Graafschap was in het verleden vaak een onneembare vesting waar de topclubs met knikkende knieën naartoe afreisden. Feyenoord kan er over meepraten, hoewel de Rotterdammers slechts één keer verloren. In april 2002 had De Graafschap de wedstrijd stevig in handen. De huidige trainer Jan Vreman stond destijds als voorstopper binnen de lijnen, samen met onder meer Martijn Meerdink, Peter van Vossen en John van den Brom. Ruslan Valeev maakte op een kolkende Vijverberg na ruim een uur het enige doelpunt.

Hiddink en Van Hanegem

Ontmoetingen in de Achterhoek tussen beide ploegen waren vaak spannend. Feyenoord zegevierde twee maal met 3-4. In beide confrontaties zat De Graafschap aanvankelijk aan de goede kant van de score. Het meest legendarische duel werd uitgevochten in 1973 waar De Graafschap een 3-0 achterstand omboog in een sensationele 4-3 voorsprong. Feyenoord, met onder meer Willem van Hanegem verliet de Vijverberg uiteindelijk met een 5-7 overwinning. Bij De Graafschap stonden spelers als Guus Hiddink en Sietze Veen op het veld.
De Graafschap - Feyenoord is zondagmiddag de ontmoeting tussen de nummer drie en de nummer achttien van de ranglijst. Trainer Vreman speelde vroeger nog tegen het huidige Feyenoord boegbeeld Dirk Kuyt, die destijds het shirt van FC Utrecht droeg. Het was het laatste seizoen van Vreman als actief speler. De Graafschap verloor met 5-1.