NEC na omhaal Santos ruim voorbij ADO

NIJMEGEN - NEC heeft met 4-1 gewonnen van ADO Den Haag. Na een uur zorgde Santos met een omhaal voor de 2-1. Het verzet van ADO was gebroken en NEC was los.
De thuisploeg begon de wedstrijd met een droomstart. Na 15 seconden kwam NEC al op voorsprong. Een voorzet van Anthony Limbombe werd door Aaron Meijers van ADO in het eigen doel gewerkt. Ook de tweede kans van NEC ontstond na een actie van de Belg Limbombe. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Christian Santos maar die wist te bal niet tussen de palen krijgen.

ADO op gelijke hoogte

Het eerste gevaar voor ADO leverde gelijk een doelpunt op. Vito Wormgoor knikte uit een hoekschop de gelijkmaker binnen, 1-1. De volgende kans kwam weer op naam van NEC. Opnieuw was het Limbombe die de dreiging veroorzaakte. Santos kon zijn hoofd echter niet achter de voorzet van Limbombe krijgen. In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen geen echte kansen meer en daalde het niveau.
In de rust van de wedstrijd werd afscheid genomen van Sjoerd Ars, vorig seizoen topscorer van de eerste divisie, en Tom Daemen, de patron op het middenveld in de kampioensploeg van NEC.

Geen penalty NEC

In de tweede helft startte ADO met het beste van het spel maar kansen leverde dat niet op.  Lucas Woudenberg zorgde voor het eerste echte Nijmeegse gevaar, de verdediger dribbelde de zestien in en werd neergehaald maar scheidsrechter Blom legde de bal niet op de stip. Het veldspel van beide ploegen werd er niet beter op en de meeste kansjes ontstonden na fouten. Zo mocht Marcel Ritzmaier aanleggen van een meter of 20 na balverlies van ADO, zijn schot was echter  een makkelijke prooi voor doelman Hansen.

Prachtige goal Santos

Na een uur zorgde een prachtige goal van Santos voor een nieuwe Nijmeegse voorsprong. Met een omhaal verschalkte hij doelman Hansen. Even later was Santos opnieuw gevaarlijk. ZIjn kopbal kon maar ternauwernood worden gekeerd door de keeper van ADO.

Limbombe en Santos maken het af

Even later zorgde Limbombe voor de beslissing. Hij schoot een afgeslagen bal binnen.
De wedstrijd zat in de tas en een paar minuten later zorgde Santos voor nog meer feestvreugde door met zijn tweede van de avond voor de 4-1 te zorgen.
Opstelling: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Ritzmaier, Breinburg; Foor (Sleegers), Santos (Roman), Limbombe (Rayhi).
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!