Nieuws

Wolf bijt meisje uit Hedel in onderbeen

Wolf in park Oikos in Ruinen
Een 5-jarig meisje uit Hedel is in een park in het Drentse Ruinen door een wolf gebeten. Ze raakte gewond aan haar onderbeen en is hieraan inmiddels geopereerd. © RTV Drenthe
HEDEL - Een 5-jarig meisje uit Hedel is in een park in het Drentse Ruinen door een wolf gebeten. Ze raakte gewond aan haar onderbeen en is hieraan inmiddels geopereerd.
Het ging vorige week woensdag mis bij een arrangement waarbij bezoekers onder begeleiding het wolvenverblijf in mogen. 'We hebben dit al met honderden bezoekers gedaan, en het ging altijd goed', zegt eigenaar Frans Frijmuth van familiepark Oikos. 'Maar we zijn nu per direct met dit arrangement gestopt.'

Vleeswond

Volgens Frijmuth had de wolf geen kwaad in de zin. Het dier zou met het meisje hebben willen spelen. Ze schrok, trok haar arm terug, waarna de wolf haar in haar kuit beet. Ze liep een flinke vleeswond op. Volgens de vader van het meisje is ze daaraan meerdere keren geopereerd. Verder wil hij niet reageren.

Doodgeschoten

Frijmuth zegt dat hij dagelijks contact heeft met de ouders van het meisje. 'Ze nemen ons niets kwalijk.' Volgens hem hebben ze geen aangifte gedaan en wilden ze dit incident uit de publiciteit houden. 'Ze waren bang dat dit gevolgen voor de wolf zou hebben. Dat die doodgeschoten zou worden ofzo. Maar gelukkig is dat niet het geval.' Gemeentecontroleurs zijn langs geweest en hebben alle papieren van het park gecontroleerd. Die waren in orde.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!