Nieuws

Nieuwe containerterminal in Nijmegen met plek voor vier schepen

NIJMEGEN - In Nijmegen is maandag een nieuwe containerterminal geopend met meer capaciteit: voor vier schepen.
De komende jaren wordt het flink drukker op de weg in Nederland. Het aantal containers dat vervoerd moet worden stijgt van 10 naar 30 miljoen, dus is het noodzaak dat er naast het vervoer op de weg ook containers over water vervoerd worden.
Door de toename van het containertransport voldeed de oude terminal niet meer aan de eisen. Er kon maar een schip tegelijk terecht. Het nieuwe werkstation is nu 300 meter lang, daardoor kunnen er vier schepen tegelijkertijd aanmeren om te laden en lossen in Nijmegen.
Het vervoer over het water is voornamelijk milieuvriendelijker. Daarnaast is het aantal binnenvaartterminals in Nederland toegenomen van 21 naar 34. Daardoor is er ook meer werkgelegenheid. 

Overnachtingshaven Lobith

De terminal in Nijmegen werd geopend door minister Schultz van Haegen. Eerder op de dag bracht zij een bezoek aan de overnachtingshaven Lobith.
De overnachtingshaven biedt straks plaats aan ongeveer 50 schepen. Dankzij de haven hoeven schippers niet meer op de rivier voor anker te gaan. De minister sprak ter plekke met omwonenden van de toekomstige haven. De overnachtingshaven in Spijk is naar verwachting in 2019 klaar.