Nieuws

Kans op gevaarlijke situaties: geen vrachtwagens meer over de Waalbrug bij Nijmegen

NIJMEGEN - Er mogen vanaf woensdag geen zware vrachtwagens meer rijden over de Waalbrug bij Nijmegen. Het wegdek verkeert in dermate slechte staat, dat verdere belasting door zwaar vrachtverkeer tot gevaarlijke situaties kan leiden, stelt Rijkswaterstaat.
Uit onderzoek is gebleken, dat het wegdek van de Waalbrug niet langer voldoet aan de minimumeisen. Dat levert nu nog geen acute problemen op, maar die zouden verdere slijtage door zware trucks kunnen gaan ontstaan. Al het andere verkeer, zoals personenauto's en bussen kunnen gewoon gebruik blijven maken van de Waalbrug.

Alternatieve route

Het verbod geldt voor vrachtwagens en landbouwvoertuigen met een gewicht van meer dan 40 ton of een aslast van meer dan 9 ton. Dat verkeer moet een alternatieve route gaan nemen, zoals bijvoorbeeld over de Stadsbrug of via de snelwegbrug bij Ewijk.
Rijkswaterstaat deed het onderzoek naar de staat van het wegdek als voorbereiding op het groot onderhoud, dat eind volgend jaar gaat beginnen. Dan wordt het betonnen wegdek vervangen en vinden er onderhouds- en schilderwerkzaamheden plaats.

Doorstroming

De gemeente Nijmegen gaat de tijdelijke verkeersmaatregelen voor de zware vrachtwagens en landbouwvoertuigen goed volgen. Daarmee wil de gemeente in voorbereiding op het groot onderhoud van volgend jaar in kaart brengen wat het inzetten van alternatieve routes betekent voor de doorstroming.