Achilles verliest van Sparta door domme doelpunten

ROTTERDAM - Achilles verloor vrijdagavond uit tegen Sparta dankzij drie domme tegendoelpunten.
Sparta speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van clubheld Hans Wenneker. Het was al direct raak toen Jop van Steen een schot van Eisden met het hoofd via de lat in eigen doel kopte.

Initiatief Achilles

Even later kon Stokkers vrij doorlopen, maar Leon ter Wielen griste de bal knap van zijn voeten. Achilles was even de kluts kwijt, maar nam wel het initiatief over. Een poging van Freek Thoone ging net over. En na een vrije trap van Joey Dekkers kopte Barry Beijer over. Halverwege de eerste helft zakte het duel in.

Bal over de lijn of niet?

Na bijna een half uur miste Brian Boogers van dichtbij na een uitstekende voorzet van Kenny Elders. Achilles claimde even later een doelpunt, toen een schot van Thoone door Kortsmit werd losgelaten en al dan niet over de lijn was. De protesten van de Groesbekers hielpen niet en de bal bleek er ook net niet over.
En kort daarop kreeg Sparta een strafschop na een domme overtreding van Mischa Boelens. Verhaar scoorde vanaf elf meter. Vlak voor rust pegelde ex-NEC'er Paco van Moorsel bijna de 3-0 binnen.

Achilles probeert het wel

Na rust probeerde Achilles amechtig om er wat van te maken, maar met name Boogers speelde een ongelukkige wedstrijd. En bij de meeste aanvallen was de eindpass niet goed. Van Moorsel was dichtbij een doelpunt namens de thuisclub, die vooral op de counter loerde. Ter Wielen voorkwam kort daarop een doelpunt van Stokkers. Met Boy van de Beek in plaats van Kenny Elders gooide trainer Eric Meijers het elftal zodanig om dat Achilles vol op de aanval ging spelen.

Beslissing

Maar het pakte verkeerd uit toen Hiwat met een bal buitenkant rechts Ter Wielen passeerde, omdat Beijer de bal nog toucheerde: 3-0, dat was de beslissing. Als invaller mocht Omid Popalzay zijn debuut nog maken. Hij was direct gevaarlijk met een schot van afstand. Ook Van de Beek probeerde het nog, Kortsmit redde met moeite. Het bleef bij 3-0 en daardoor is Achilles de tweede plaat kwijt.
Opstelling: Ter Wielen; Boelens, Beijer, van Steen, (Popalzay), Elders (van de Beek); Raja Boean, van Riel, (Sürmeli), Thoone, Dekkers; Penterman, Boogers.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!