Nieuws

Justitie laat panden belastingfraudeurs Arnhem en Duiven veilen

Egon en Sakis
Een hotel aan het Willemsplein in Arnhem wordt volgende maand geveild. Ook een Grieks restaurant, een cafe in Duiven en een huis aan de Putterstraat gaan dan onder de hamer wegens belastingfraude.
ARNHEM - Een hotel aan het Willemsplein in Arnhem wordt volgende maand geveild. Ook een Grieks restaurant, een cafe in Duiven en een huis aan de Putterstraat gaan dan onder de hamer wegens belastingfraude.
De panden zijn van de 52-jarige Egon D. en zijn 55-jarige biljartvriend Sakis O., maar justitie heeft daar al een jaar geleden beslag op laten leggen.
De twee worden er namelijk van verdacht de belasting voor bijna 20 miljoen euro te hebben opgelicht, zo onthulde Omroep Gelderland vorig jaar.
Belastingambtenaar Egon D. maakte eind mei vorig jaar 19,5 miljoen euro belastinggeld over naar de rekeningen van de horecabaas. Die zou het geld hebben doorgesluisd naar rekeningen van familieleden in Turkije.
Het plan was dat D. daar het geld zou ophalen, maar aangekomen in Istanboel blijkt hij zelfs te zijn opgelicht. Zijn plan valt in duigen en als hij terugkeert naar Nederland wordt hij aangehouden.

Op bank in Turkije

Het enorme bedrag is nog steeds niet terug bij de Nederlandse staat. Een Turkse zwager van Sakis heeft ruim 1 miljoen euro in contanten opgenomen. De rest staat op een bankrekening in Turkije.
Nederland heeft daar beslag op laten leggen, maar de Turkse zwager vecht dit aan. Het is nog niet bekend in welke fase deze juridische strijd is beland.
Egon D. en Sakis O. zitten in afwachting van hun proces thuis. Hun zaak wordt waarschijnlijk pas volgend jaar inhoudelijk behandeld. De veiling van de horecapanden is op dinsdag 6 oktober in congrescentrum De Vijverhoeve in Zwolle. Het woonhuis in Duiven wordt volgende week op Papendal geveild.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!