Nieuws

Fietsbordjes mogen niet paars zijn; provincie moet alles vervangen

ARNHEM - Alle bordjes langs het Rijnwaalpad tussen Arnhem en Nijmegen moeten worden vervangen. Niet omdat ze oud zijn, maar omdat ze de verkeerde kleur hebben, zo bevestigt de provincie Gelderland.
De bewegwijzeringsbordjes langs het Rijnwaalpad tussen Arnhem en Nijmegen zijn namelijk paars met wit, en dat mag niet. 'Voor fietspaden moeten ze rood zijn, met witte letters', zegt Miranda Post van de Nationale Bewegwijzeringsdienst, een onderdeel van Rijkswaterstaat.
Zo is het vastgelegd in de wet. De dienst beoordeelt in opdracht van de wegbeheerders alle bewegwijzering en constateerde dat  paars-witte bordjes niet mogen.

Alles vervangen

En daarom moet de provincie Gelderland nu alle bordjes vervangen. De kleur paars-wit was een proef van de Stadsregio Arnhem Nijmegen om het snelfietspad een eigen uitstraling te geven en kostte in totaal 8.000 euro. De provincie geeft aan dat het met de bewegwijzeringsdienst in gesprek blijft over de kleur.
Post van de Nationale Bewegwijzeringsdienst noemt het 'onhandig' dat de bordjes er al zijn neergezet voordat de dienst een advies heeft uitgebracht. 'Nu kost het geld.'
Petra Borsboom van de provincie Gelderland gaf bij Radio Gelderland uitleg over de kleur van de bordjes.