Nieuws

Actievoerende agenten houden minister uur vast op Politieacademie Apeldoorn

APELDOORN - Actievoerende agenten hebben minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie een uur lang vast gehouden op de Politieacademie in Apeldoorn. De minister was daar voor de opening van het academisch jaar.
De minister kon niet weg omdat de uitgangen geblokkeerd waren. Actievoerders hadden autowrakken op de weg gelegd. De actie was een initiatief van de verschillende politiebonden.
De blokkade duurde iets meer dan een uur. Anton Jansen van politievakbond ACP vertelt op Radio Gelderland: 'De minister houdt onze CAO op en daarom hebben wij hem opgehouden. Het is vanzelfsprekend dat onze acties harder worden naarmate de tijd verstrijkt en zo weet de minister dat we het menen.' 
Minister Van Der Steur praat met een actievoerende agent bij de geblokkeerde ingang van de politieacademie.
Toen de minister zag dat hij het terrein niet kon verlaten, ging hij in gesprek met de protesterende agenten. Toezeggingen over de vastgelopen CAO-onderhandelingen deed hij echter niet. Volgens Anton Jansen van de ACP neemt de minister de agenten daarmee niet serieus en is er nog steeds sprake van een sigaar uit eigen doos. 
Na ruim een uur kon de minister alsnog vertrekken vanaf het terrein van de politieacademie. De politie voert al maanden actie voor een betere CAO, de acties lijken zich nu te verharden.

'Van der Steur is niet eerlijk'

De minister kreeg tijdens de opening ook een houten beeldje van Pinokkio uit handen van de bonden. De actievoerders vinden dat Van der Steur niet eerlijk is over het cao-voorstel. De loonsverhoging van 5,05 procent wordt volgens de bonden door de agenten zelf betaald uit hun pensioen. Ook de pensioenleeftijd en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn discussiepunten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!