Nieuws

Handen uit de mouwen voor vluchtelingen in Americahal in Apeldoorn

APELDOORN - Wat kun je zelf doen om de vluchtelingen in Apeldoorn te steunen? Veel mensen in Gelderland bedenken initiatieven om de 400 mannen uit Syrië, Eritrea, Iran en Irak te steunen. Kira-Maj Terpstra doet dat door via Facebook zoveel mogelijk kleren in te zamelen.
'Als je een beetje indenkt hoe die mensen zich voelen: ze hebben vrouwen en kinderen achter moeten laten. Ze komen hier aan, in een vreemd land. Laten we zorgen dat ze zich gesteund voelen door heel Nederland.' Woorden van Kira-Maj Terpstra die tussen de vele zakken, tassen en dozen in een opslagloods staat.
Af en aan rijden wagens, kleren afleveren. In de loods staan tientallen vrijwilligers alles te sorteren: van shirts tot broeken en van jassen tot schoenen. De Facebookoproep van Terpstra, eerder deze week, werpt z'n vruchten af: 'Het bericht wordt massaal gedeeld. Elke vijf minuten die ik niet op Facebook ben, zie ik dat er weer twintig berichten zijn gedeeld.'
Ontelbaar veel kleren in de loods. Een ruimte verder zijn andere vrijwilligers bezig om toilettasjes te vullen. Als er genoeg zijn voor alle vluchtelingen, gaan ook die naar de vluchtelingen. Zondag rijdt een vrachtwagen voor om de eerste lading kleren naar de Americahal te brengen. Terpstra: 'Het is absurd geslaagd. Daar ben ik heel blij mee!'

Ook inzameling in Nijmegen

In het voormalige Honigcomplex aan de Waalbandijk in Nijmegen zijn vrijwilligers begonnen met het inzamelen van dekens. Hebt u plannen voor een inzameling of een hulpactie voor vluchtelingen? Stuur een mail naar de redactie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!