Nieuws

World Living Statues in Arnhem: exclusievere acts, hogere kwaliteit

ARNHEM - De organisatie van het World Living Statues-evenement kiest voor minder levende standbeelden, maar de beelden dié er komen worden exclusiever.
Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. De tiende World Living Statues trok vorig jaar zo'n 200.000 bezoekers naar Arnhem. Dit jaar wordt de route korter.
In mei besloot de gemeenteraad van Arnhem dat het evenement vanaf 2017 minder subsidie krijgt. De gemeente ziet het evenement niet als een 'beeldbepalend' evenement, maar als 'sfeerbepalend.' Als gevolg  van die conclusie, geeft de gemeente minder subsidie aan het festival.

Nieuwe gezichten

De organisatie probeert nu meer samen te werken met het bedrijfsleven, zodat het evenement niet verloren gaat, zegt organisator Robin Hagen. Ook werd burgemeester Inez Pijnenburg van Heerde aangetrokken. Als voorzitter van het bestuur moet zij voorkomen dat het evenement in de toekomst verdwijnt. Haar contacten en kennis als voormalig wethouder van Arnhem, zou daarbij van belang kunnen zijn.

Minder beelden, hoger niveau

Ook is Yvon Hollander aangetrokken als nieuwe artistiek leider van het festival. Zij wil meer exclusieve acts naar Arnhem halen door een strengere selectie te maken. 'Zo krijgen we minder standbeelden, maar zijn de living statues van een hoger niveau.'