Nieuws

Wat is er dit weekend te doen in Gelderland?

Er is genoeg te beleven in Gelderland dit weekend, maar waar? We hebben een kleine selectie gemaakt van de evenementen die dit weekend worden georganiseerd.
ARNHEM - Er is genoeg te beleven in Gelderland dit weekend, maar waar? We hebben een kleine selectie gemaakt van de evenementen die dit weekend worden georganiseerd.
Zaterdag lopen duizenden wandelaars de 69ste editie van de Airborne wandeltocht in en rond Oosterbeek. Ieder jaar vindt deze herdenkingstocht plaats in het kader van de Slag om Arnhem in 1944. De grasvelden waar normaal geparkeerd wordt zijn te drassig. Bezoekers en wandelaars kunnen parkeren bij Papendal en met een pendelbus naar de Oosterbeek. Omroep Gelderland zendt 's avond een special uit over het wandelevenement.

Gratis op pad met de Ridders van Gelre

U kunt natuurlijk ook gratis op pad met de Ridders van Gelre. Zij nemen u op de eerste Gelredag mee op een zoektocht naar neushoornbotten en mammoetkiezen. Het gloednieuwe geschiedenisprogramma van Omroep Gelderland, neemt u gratis mee naar Museum 'min40celsius' in het Achterhoekse Varsselder.

Stadsfeest Doetinchem

Het Stadsfeest Doetinchem is vrijdag al begonnen, maar ook op zaterdag en zondag is er genoeg te beleven. Er zijn onder andere optredens van Sazz Leonore, Katzmav, de Amsterdam Klezmer Band, een Joe Cocker tribute band en Bazzookas.

Schuilen op de Herfstfair Apeldoorn

Niet iedereen zal er blij mee zijn, maar de herfst lijkt al echt begonnen. Toepasselijk weer voor de Herfstfair Beekbergen, waar u zaterdag en zondag langs kraampjes met vaste planten, rozen, kuipplanten, tuinontwerp, outdoorkleding, delicatessen, sieraden en cadeauartikelen kunt lopen. Meer informatie vindt u hier.

Of juist een ritje met de stoomtrein

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij haalt alles uit de kast voor haar 40e jubileum. De mooiste locs zijn te bewonderen in de locomotievenloods in Beekbergen, maar er kan ook een ritje worden gemaakt in een antieke stoomtrein. Zondag zendt Omroep Gelderland een special uit over het evenement en de VSM.

Modelhelikoptervliegen in Hengelo (Gld.)

In Toldijk kunt u zaterdag en zondag de vliegkunsten bewonderen van modelhelikopterpiloten. De deelnemers komen onder andere uit Engeland, Frankrijk, België en Nederland. De deelnemers vliegen in deze twee dagen een aantal rondes waarin ze verschillende precisie figuren vliegen.

Bougondisch Fruitwandelen

Liever zelf actief? Dan kunt u het hele weekend rond Benden-Leeuwen meedoen aan DijkenSport.nl. U kunt Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen door uiterwaarden, boomgaarden en over dijken. Ook zijn er skeeler- en wielrenwedstrijden. U vindt meer informatie op de website van het evenement.

Kunst bij de Mallumse Watermolen

In Eibergen organiseert Stichting B\Articamp voor de tiende keer een levendige kunstmanifestatie, met een zeer divers aanbod van beeldende kunst, muziek, dans, theater, dichten, fotografie, video en nieuwe media. Het evenement wordt gehouden bij de Mallumse Watermolen in het stroomgebied van de Berkel oostelijk van Eibergen.

Blootvoetwaterskiën in het donker

Waterski Vereniging Maurik organiseert zaterdag 5 en zondag 6 september het Orange Open Blootvoet Kampioenschap. Van 9.00 tot 15.00 kunnen bezoekers zaterdag zelf leren op blote voeten te skiën. De strijd om de Orange Open Challenge Cup barst zaterdagavond los met het onderdeel nachtspringen, tegelijk wordt een strandfeest met barbecue gehouden. Zondag volgen de onderdelen slalom en tricks. Het evenement is gratis toegankelijk en begint beide dagen om 9.00 uur op de Rijnbandijk 40.

ValkhofTheaterAvenue Nijmegen

De SonsbeekTheaterAvenue heeft er een zusje bij gekregen; de ValkhofTheaterAvenue. Tientallen muzikanten en theatermakers zijn dit weekend neergestreken in het Valkhofpark in Nijmegen. Er zijn onder andere optredens van Sven Ratzke, Judika Lessmann, De Luie Honden, De Muzikale Smid en Piepschuim.

Klassieke DAF'jes bewonderen bij het Openluchtmuseum

De DAF Club Nederland bestaat 35 jaar en dat vieren ze dit weekend in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De eigenaren van de klassieke DAF'jes rijden zaterdag vanaf diverse locaties naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. In het Openluchtmuseum zijn 5 groepjes Dafs te bewonderen, maar het overgrote deel van de leden van de DAF Club zetten hun klassieker op de parkeerplaats van het museum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!