Nieuws

Nep-patholoog 'Dr. Bones' nog zeker 90 dagen vast

De 54-jarige nep-patholoog Peter B, ook wel bekend als Dr. Bones van de politieacademie in Apeldoorn, zit zeker nog 90 dagen in de cel. Dat heeft de rechtbank in Utrecht besloten.
BENNEKOM - De 54-jarige nep-patholoog Peter B, ook wel bekend als Dr. Bones van de politieacademie in Apeldoorn, zit zeker nog 90 dagen in de cel. Dat heeft de rechtbank in Utrecht besloten.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de man in elk geval van oplichting en valsheid in geschrifte, zei een woordvoerster vrijdag.
De nep-arts werd eind augustus gearresteerd omdat hij zich ten onrechte uitgaf als forensisch patholoog bij de politieacademie. Uit onderzoek van Omroep Gelderland bleek dat Dr. Bones een geschiedenis heeft van valse titels en verzonnen carrières.
Ook bood de Bennekommer zich aan bij het team dat de slachtoffers van de MH17-ramp identificeerde, maar hij werd niet geaccepteerd omdat zijn papieren niet in orde waren. Of de man ooit daadwerkelijk als arts of patholoog heeft gewerkt moet nog uit onderzoek blijken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!