Nieuws

Kerk verdacht van geldroof; bestuur stadsfeesten Doetinchem doet aangifte

DOETINCHEM - Het bestuur van het Stadsfeest in Doetinchem gaat aangifte doen tegen het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Doetinchem wegens diefstal.
Twee jaar geleden werd er uit de kluis van het stadsfeest, die in de Catharinakerk stond, 24.000 euro gestolen. Volgens Patrick Berendsen van het Stadsfeest zijn er steeds meer aanwijzingen dat de kerk verantwoordelijk is.
Het blijkt nu dat er nog een tweede sleutel van de kluis in omloop was. De organisatie van het Stadsfeest dacht altijd dat zij zelf op dat moment als enige een sleutel van de kluis hadden. Maar de kerk bezat zelf nog een tweede sleutel en had dat niet gemeld.
De koster zegt dat hij woensdag tijdens de opbouw van iemand gehoord heeft dat er zeker weten, 99 procent, een tweede sleutel was. Hij is daar eerder dit jaar mee naar de recherche geweest.

Eerder geld gestolen

Daarnaast is de Stadsfeest-organisatie verrast over het feit, dat ook pas later bekend werd, dat er al eerder geld is gestolen uit die kluis. De kerk wist daarvan, maar ook dat werd niet gemeld. Terwijl de organisatie wel graag geweten had, dat die kluis blijkbaar niet zo veilig was.
Het bestuur zegt het treurig te vinden dat het bestuur van de stadsfeesten hiermee naar de media stapt.
Na de Stadsfeesten van 2013 verdwijnt er ruim 80.000 euro uit de kluis. Een deel wordt direct teruggevonden. Het bestuur van de kerk vindt dat de politie een onderzoek moet doen..
Omroep Gelderland besteedde eerder aandacht aan de stadsfeesten en de opbrengst.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!