Nieuws

Welke burgemeester fietst het hardst? Van Oostrum van Berkelland aast op NK-titel

Van Oostrum is fanatiek fietser
Heel hard fietsen, dat is de opdracht voor de burgemeesters op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Burgemeesters in Berkelland vrijdag.
ARNHEM - Heel hard fietsen, dat is de opdracht voor de burgemeesters op het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Burgemeesters in Berkelland vrijdag.
Burgervaders zullen met gemeentesecretarissen strijden om de nationale kampioenstitel.
Joost van Oostrum, de burgemeester van de gemeente Berkelland, won de titel al vier keer en wil vandaag gaan voor zijn vijfde winst op rij. 'Het is een wedstrijdje over 25 kilometer en vooral in de laatste twee rondjes wordt een aantal burgemeesters heel fanatiek, waaronder ik.'
Toch dekt Van Oostrum zich al een beetje in. 'Ik heb hem dan al vier keer gewonnen, maar het gaat waarschijnlijk regenen en dan ben ik met een bril niet in het voordeel.'
Al hoeft Van Oostrum vrijdag niet op veel concurrentie te rekenen. Er doen zeven burgemeesters mee aan het NK, waaronder ook de burgemeester van Oldebroek, Adriaan Hoogendoorn.

Ook de Achterhoek bewonderen

Buiten de race om, is er vandaag ook een recreatieve fietstocht door de gemeente Berkelland. 'Het is voor ons een plezierige fietsdag. We laten de Achterhoek zien aan collega's. Je ziet op een fiets ook veel meer van de omgeving dan in een auto', vertelt Van Oostrum.