Nieuws

Beschonken bestuurder uit Apeldoorn betrapt. En daarna nog eens

Het was niet de nacht van een 24-jarige Apeldoorner die van woensdag op donderdag twee keer bezoek kreeg van de politie.
APELDOORN - Het was niet de nacht van een 24-jarige Apeldoorner die van woensdag op donderdag twee keer bezoek kreeg van de politie.
Agenten kregen rond 03.30 uur een melding over ruziënde mannen op straat aan de Laan van Osseveld. Toen de politie aankwam, troffen de agenten drie beschonken mannen aan in de buurt van een auto. Zij zeiden wel ruzie te hebben gehad, maar dat het alweer goed was.
De politie vroeg van wie de auto was. Daarop antwoordde de 24-jarige man dat hij eerder deze nacht de auto bestuurd had. Omdat politie noch getuigen de man niet hadden zien rijden, konden agenten geen boete uitdelen.
Wel namen de agenten een blaastest af. Daar kwam uit dat de Apeldoorner gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren en beloofde plechtig niet achter het stuur te kruipen.

Belofte verbroken

Maar die belofte verbrak de man snel. Rond 04.30, nog geen uur later, werd de man opnieuw gezien. Nu autorijdend over de Deventerstraat.
De politie nam de man mee naar het politiebureau voor een nieuwe blaastest. Daar blies hij 575 ug/l, veel meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de Apeldoorner werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed tijdens een rijverbod.