Nieuws

Bankmedewerkers in Ermelo en omgeving leren met dementerenden omgaan

Rabobank Randmeren in onder meer Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten heeft haar medewerkers getraind in het omgaan met dementerenden. Dat meldt ermelovannu.nl.
ERMELO - Rabobank Randmeren in onder meer Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten heeft haar medewerkers getraind in het omgaan met dementerenden. Dat meldt ermelovannu.nl.
45 baliemedewerkers kregen voorlichting over dementie. Bovendien heeft de bank een artikel over dementie in haar ledenmagazine gepubliceerd. De bank kreeg daarom als een van de eerste ondernemingen op de Noordwest-Veluwe een Alzheimer solidariteitssticker.
Adviseur verkoop & Service Carla van den Broek van de Rabobank merkt dat er klanten zijn die moeite hebben met het regelen van hun financiële zaken. Medewerkers leren herkennen dat iemand dementie heeft en krijgen te horen hoe ze daarmee om kunnen gaan.
Alzheimer Noordwest-Veluwe hoopt dat meer ondernemers het voorbeeld van de bank gaat volgen. Volgens een woordvoerster krijgt een op de vijf mensen dementie.
Rabobank Randmeren heeft ook een bedrag gedoneerd aan Alzheimer Noordwest-Veluwe, zodat die organisatie voorlichting kan geven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!