Nieuws

Vier dagen lang feest in Doetinchem - 'Afsluiting wordt spectaculair'

Doetinchem staat de komende dagen op zijn kop. In de stad zijn vier dagen lang verschillende activiteiten, acts en artiesten tijdens het Buitengewoon Stadsfeest. De organisatie verwacht tienduizenden bezoekers.
DOETINCHEM - Doetinchem staat de komende dagen op zijn kop. In de stad zijn vier dagen lang verschillende activiteiten, acts en artiesten tijdens het Buitengewoon Stadsfeest. De organisatie verwacht tienduizenden bezoekers.
Er zijn onder meer optredens van artiesten als Bazzookas, Smoking Alaska, Toe Maar en de Ultimate Joe Cocker Tribute band.

'Acrobaten dansen op de toren'

Donderdag start de Dancetour waar verschillende dj's zoals Kenneth G en FeestDJRuud draaien. 'De afsluiting wordt spectaculair', zegt Günther Giesen van de organisatie, 'Acrobaten dansen op de toren van de Catharinakerk op het Simonsplein.'
Een grote verandering dit jaar is de verplaatsing van de Parkparade naar De Bleek. Eerder werd de Parkparade, met verschillende theateracts, muziek en eettentjes, gehouden in het Mark Tennantplantsoen.
'Vanwege de komst van een weg door dit park is de ruimte voor de Parade te klein',  zegt Giesen. 'We hebben daarom besloten om voor De Bleek te kiezen.' Bleekpop, dat werd gehouden op de Bleek, verhuist nu juist naar het Mark Tennantplansoen.

Gratis toegang

De stichtingen Stadsfeest Doetinchem en Festival Buitengewoon werken dit jaar voor het eerst samen. De beide organisaties kunnen nu gebruik maken van elkaars sterke kanten en een uitgebreider festival organiseren.
De stadsfeesten zijn gratis toegankelijk en worden dit jaar voor de 29ste keer georganiseerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!