Nieuws

Busstation Doetinchem op de schop, maar van wie is die auto die in de weg staat?

Het busstation in Doetinchem
Het zal je maar overkomen. Je gaat met de trein op vakantie naar Oostenrijk en je zet je auto veilig op een parkeerplaats bij het busstation in Doetinchem. Zonder dat je het weet gaat de parkeerplaats en het busstation op de schop. © Google Streetview
DOETINCHEM - Het zal je maar overkomen. Je gaat met de trein op vakantie naar Oostenrijk en je zet je auto veilig op een parkeerplaats bij het busstation in Doetinchem. Zonder dat je het weet gaat de parkeerplaats en het busstation op de schop.
De gemeente Doetinchem begon maandagochtend met de werkzaamheden en er werden hekken geplaatst. Bedrijven rondom de parkeerplaats waren geïnformeerd om daar geen auto's te parkeren. Bij de start van de werkzaamheden stond er nog één auto.
Desondanks ging de aannemer toch aan de slag, want anders zou de planning in het honderd lopen. Het was voor de gemeente een flinke klus om de eigenaar van de auto te achterhalen.
In eerste instantie had de afdeling handhaving de gegevens van de auto genoteerd en aan de politie gegeven. Toch wist de politie de contactgegevens van de eigenaar van de auto niet te achterhalen. Er was nog de hoop dat de eigenaar zich vanzelf zou melden, maar na drie dagen wachten was ook dat niet gebeurd.
Woensdag ging het onderzoek verder en uiteindelijk werd via via een telefoonnummer van de eigenaar gevonden. Die bleek dus op vakantie te zijn in Oostenrijk. De zoon van de eigenaar gaat nu op zoek naar de sleutels om de auto te verplaatsen.