Nieuws

Oplossing hoofdpijndossier bedrijventerrein H2O; Oldebroek koopt grond terug

De drie colleges van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek hebben een principeakkoord bereikt in het hoofdpijndossier rondom bedrijvenpark H2O.
HATTEMERBROEK - De drie colleges van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek hebben een principeakkoord bereikt in het hoofdpijndossier rondom bedrijvenpark H2O.
De colleges stellen hun gemeenteraden voor dat Oldebroek grond terugkoopt. Daarnaast stellen de drie gemeenten zich garant voor extra geld om een afrit aan te leggen van de snelweg A28.
Hattem, Heerde en Oldebroek zoeken een uitweg in het hoofdpijndossier dat het industrieterrein H2O inmiddels is geworden. In tien jaar tijd is er nog nauwelijks grond verkocht op het industrieterrein dat pal langs de A28 en A50 bij Wezep ligt. Met het voorstel hopen de gemeenten de problemen achter zich te laten.

Extra afrit van A28

Het voorstel houdt in dat Oldebroek ruim drie hectare grond uit de gezamenlijke bv terugkoopt. Daarnaast stellen alle drie gemeenten zich garant voor de aanleg van een extra afrit langs de A28. Het gaat daarbij om een bedrag van zo'n 1 miljoen euro per gemeente.
Als de gemeenteraden hiermee instemmen kan het park verder ontwikkeld worden, stellen de colleges. Die ook laten weten dat er volop onderhandeld wordt met een aantal bedrijven die naar het bedrijvenpark willen verhuizen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!