Nieuws

18 december: Clubgenoten brengt laatste team FC Wageningen weer bij elkaar

WAGENINGEN - Speciaal voor de allerlaatste aflevering van het TV-programma Clubgenoten brengt Omroep Gelderland de selectie van FC Wageningen van 1992 nog een keer bij elkaar! De spelers die de laatste officiële wedstrijden voor de roemruchte club van De Berg speelden gaan elkaar na ruim 23 jaar weer zien.
Op 26 april 1992 speelde FC Wageningen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 91-92. Op De Berg werd NAC uit Breda werd met 2-1 verslagen. De Wageningse doelpunten werden gemaakt door Robert van der Weert en Lucian Ilie. Er waren ongeveer 1000 toeschouwers bij die wedstrijd.

Het doek valt

Wat veel mensen toen niet wisten was dat het de laatste wedstrijd ooit voor FC Wageningen zou zijn in het betaald voetbal. De club verkeerde in grote financiële problemen. Nauwelijks een maand na die wedstrijd tegen NAC ging FC Wageningen dan ook failliet. Die laatste wedstrijd, dat laatste seizoen en het faillissement zijn onderwerp van gesprek in de uitzending van Clubgenoten.
Spelers, staf en bestuursleden van dat allerlaatste jaar FC Wageningen komen op 7 december nog één keer bij elkaar in het businesshome van stadion De Wageningse Berg. Ze zullen herinneringen ophalen en filmpjes bekijken van teamgenoten van toen. Een unieke happening die wordt vastgelegd voor de allerlaatste uitzending van het programma Clubgenoten van Omroep Gelderland op vrijdag 18 december om 18.20 uur (elk uur herhaald).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!