Nieuws

Ernst Daniël Smid incasseerde klappen op straat

ZIEUWENT - Als protestantse jongen kreeg hij klappen ('smeer') van katholieke dorpsgenoten in Lichtenvoorde en als zingende verpleger was hij niet vies van Elvis-songs.
“Zingen is het geilste dat er bestaat” vertelt Ernst Daniël Smid aan presentator Froukje Jansen die voor het nieuwe seizoen van het televisieprogramma Clubgenoten een kleine masterclass zang ondergaat. Na wat 'zeer duidelijke' instructies concludeert de zanger dat Froukje het in zich heeft: 'a star is born' !

De Notenkrakers

Ernst Daniël en broer Nando werden begin jaren '70 lid van revue-gezelschap De Notenkrakers uit Zieuwent en vierden samen en solo flink wat muzikale successen. Werkzaam als verpleger zag Ernst Daniël het zingen toen vooral als een verzetje. Dat is nu wel anders mede dankzij zijn presentatie van het immens populaire TV-programma Una Voce Particolare en vele optredens met De Drie Baritons. Mocht Ernst Daniël ooit stoppen met zingen ('een leven zonder zingen wordt moeilijk') dan ziet hij zichzelf wel schrijver worden. Tijdens de reünie met de andere oud-Notenkrakers blijkt dat ze elkaar muzikaal gezien nog steeds moeiteloos aanvoelen, en dat levert weer prachtig zangwerk op.

Clubgenoten

De eerste Clubgenoten met bekende Gelderlanders is te zien op vrijdag 4 september vanaf 18.20 uur. Zanger Ernst Daniël Smid is de eerste gast in Clubgenoten, dat zich niet specifiek meer op topsporters richt. Presentator Froukje Jansen neemt gasten mee terug naar het team of de vereniging waar ze hun carrière begonnen.
Kijk hier de uitzending terug
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!