Nieuws

Water in het Rivierenland bijna overal weer op normale hoogte

Het water stond lange tijd te hoog. (archieffoto)
Het water in het Rivierenland staat bijna overal weer binnen de grenzen van de sloten, zo laat Waterschap Rivierenland weten.
TIEL - Het water in het Rivierenland staat bijna overal weer binnen de grenzen van de sloten, zo laat Waterschap Rivierenland weten.
Door de grote hoeveelheid neerslag in de nacht van zondag op maandag waren de sloten in het Rivierenland overvol. Het waterschap zette daarom extra pompen in om het water weg te krijgen. Door de kleine hoeveelheden neerslag van de afgelopen dagen kwam het gebied niet meer in de problemen.
Er zijn nog drie delen van het Rivierengebied waar het water buiten de grenzen van de sloten staat.
- De Bommelerwaard tussen Aalst en Nederhemert. Het betreft landelijk gebied. De landerijen staan niet helemaal blank, maar het water staat nog buiten de oevers.
- Het landelijk gebied tussen Hardinxveld en Giessenburg. Afgelopen nacht zijn hier twee pompen bijgezet. Ook in de wijk Over 't Spoor in Hardinxveld-Giessendam is het waterpeil nog te hoog. De extra pomp blijft hier actief.
- Het gebied tussen Hank en Werkendam. Hier is het waterpeil wel gedaald, maar nog altijd te hoog. De zeven pompen die eerder zijn geplaatst, blijven actief.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!