Nieuws

NEC-doelman droomt van nieuwe nachtmerrie Oranje

NIJMEGEN - Hannes Thór Halldórsson wil opnieuw de nachtmerrie van Oranje worden donderdagavond.
De doelman van NEC was vorig jaar oktober onpasseerbaar voor de aanvallers van het Nederlands elftal in de interland op IJsland die Oranje met 2-0 verloor. Zijn land staat nu bovenaan in de kwalificatiepoule. Maar in Nederland wordt Halldórsson flink bekritiseerd door enkele fouten die hij al maakte. "Met die waardeloze keeper van NEC in het doel, moet het wel een makkie worden", liet voetbalanalyticus Johan Derksen al weten.
De underdogpositie bevalt Halldórsson wel. "Dit is een hele andere situatie, die fouten tellen niet meer. Dit is interlandvoetbal en geen competitie. Bovendien heb ik daarvoor hele lange tijd heel solide gekeept en nauwelijks fouten gemaakt. De volgende blunder is nog heel ver weg."

Wedstrijd van het jaar

In IJsland wordt de interland nu al getypeerd als de wedstrijd van het jaar, misschien wel de belangrijkste in de historie van het land. "Maar dat wordt van de vorige wedstrijden ook al gezegd in de krantenkoppen. Maar we zijn heel dichtbij een historisch resultaat om ons voor het eerst te plaatsen voor een eindtoernooi."

Nederland moet wel

"Als we iets halen tegen Nederland, zetten we een hele grote stap richting kwalificatie. Ook als we zouden verliezen, hebben we nog kansen genoeg met twee thuiswedstrijden. En Nederland moet wel. Ze staan met de rug tegen de muur, dat kan ons voordeel zijn. Al weet je nooit hoe dat uitpakt voor ze. Maar wij kunnen in ieder geval met veel meer ontspanning spelen."

Mijn dag

"Ik hoop dat ik goed speel. Ik weet dat het zwaar zal worden, maar ik ga mezelf isoleren van alles. Hopelijk gaat het succes brengen. Ik hoop dat het mijn dag gaat worden, net zoals vorig jaar tegen Nederland."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!