Nieuws

Harry en Hans zijn twee van de meest inspirerende ouderen van Nederland

Harry van Deelen uit Druten en Hans Trapman uit Apeldoorn horen bij de tien meest inspirerende ouderen van Nederland. Dat vindt de jury van de 10vanMAX, de verkiezing van de meest inspirerende senior door Omroep MAX.
DRUTEN - Harry van Deelen uit Druten en Hans Trapman uit Apeldoorn horen bij de tien meest inspirerende ouderen van Nederland. Dat vindt de jury van de 10vanMAX, de verkiezing van de meest inspirerende senior door Omroep MAX.
De 70-jarige Hans Trapman is de drijvende kracht achter de stichting Geef een Koe. Die organisatie geeft elk jaar tientallen koeien aan gezinnen met een gehandicapt kind in Kyrgyzstan.
Harry van Deelen (65) geeft senioren tablettraining namens de Katholieke Ouderenbond, de KBO. Door alle trainingen van hem en andere vrijwilligers in Druten kunnen volgens hem inmiddels duizend senioren langer zelfstandig thuis blijven wonen. De trainingen hebben inmiddels landelijk navolging gekregen.

'Tablettraining is hard nodig'

Volgens Van Deelen hebben 1,2 miljoen senioren nog geen internet en heeft de helft van hen moeite met het digitaal communiceren. Omdat burgers vanaf 2017 hun zaken met de overheid digitaal moeten kunnen afhandelen, is de KBO-tablettraining hard nodig, vindt hij.
Harry van Deelen vertelde op Radio Gelderland over zijn nominatie:
De jury heeft naar eigen zeggen een bonte verzameling van ouderen en hun uiteenlopende bezigheden geselecteerd. Op de site van Omroep MAX kan gestemd worden voor de meest inspirerende oudere. De uitslag is eind volgende week bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!