Nieuws

Bezwaar tegen verhuizing monumentale boerderij naar Kesteren

Boomkweker Peterse maakt bezwaar tegen de komst van een monumentale boerderij naar Kesteren. Het pand aan de Medelsestraat in Tiel moet wijken voor de uitbreiding van industrieterrein Medel.
KESTEREN - Boomkweker Peterse maakt bezwaar tegen de komst van een monumentale boerderij naar Kesteren. Het pand aan de Medelsestraat in Tiel moet wijken voor de uitbreiding van industrieterrein Medel.
Tot een grenscorrectie in 2014 lag het huis in Echteld, gemeente Neder-Betuwe. De boerderij uit 1832 werd ruim anderhalf jaar geleden gratis aangeboden, op voorwaarde dat de nieuwe eigenaar het pand verplaatst naar een andere plek in Neder-Betuwe.
De boerderij zou naast de kwekerij aan de Parallelweg in Kesteren moeten komen. De boomkweker vreest dat het monument en zijn toekomstige buren hem beperken in de mogelijkheden om zijn bedrijf te kunnen runnen en uit te breiden. Hij kan zijn bezwaren woensdagavond toelichten bij de hoorcommissie ruimtelijke plannen van de gemeente Neder-Betuwe.
Het college van Neder-Betuwe adviseert om de bezwaren ongegrond te verklaren. Volgens burgemeester en wethouders is er geen sprake van belemmering in de bedrijfsvoering.