Nieuws

Ontslagen bij Gelderse filialen van V&D

Ook bij de Gelderse vestigingen van V&D gaan ontslagen vallen. Zo komt in elk filiaal de functie van hoofdverkoper te vervallen. In Gelderland zitten vestigingen in Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Ede en Nijmegen.
ARNHEM - Ook bij de Gelderse vestigingen van V&D gaan ontslagen vallen. Zo komt in elk filiaal de functie van hoofdverkoper te vervallen. In Gelderland zitten vestigingen in Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Ede en Nijmegen.
 in totaal gaat het in heel Nederland om 300 winkelmedewerkers die hun baan verliezen. Eerder werd al bekend dat er 400 banen verdwijnen bij het winkelconcern, 100 werknemers komen in aanmerking voor een andere functie.
Martijn de Heijer van het CNV kan begrip opbrengen voor de bezuinigingen: 'Het is natuurlijk heel treurig dat mensen hun baan verliezen, maar de V&D moet echt gaan reorganiseren. Al tientallen jaren lijdt het bedrijf verlies, dus dit is een eerste goede stap naar herstel. Nu is het even afwachten of de klanten terug gaan komen.'
Het concern wil zich meer concentreren op servicegerichte banen in plaats van coördinerende. Voor de medewerkers die hun baan verliezen is er een sociaal plan opgesteld.