Nieuws

Schadebedrijven blij met stormloop aan ingedeukte auto's

Autogarages hebben hun handen vol aan beschadigde auto's. De storm, met grote hagelstenen, heeft in de nacht van zondag op maandag flink huis gehouden. 'Wij hebben dus geluk, de klanten wat minder', zegt een medewerker van een garage in Huissen. © Pixabay
HUISSEN - Autogarages hebben hun handen vol aan beschadigde auto's. De storm, met grote hagelstenen, heeft in de nacht van zondag op maandag flink huis gehouden. 'Wij hebben dus geluk, de klanten wat minder', zegt een medewerker van een garage in Huissen.
Bij twee garages in Huissen zijn de afgelopen dagen al samen 225 auto's aangeboden voor reparatie. 'De telefoon stond maandag roodgloeiend. Een groot gedeelte van Huissen is geraakt', meldt autogarage Theo Schut in Huissen.
Ook in Nijmegen, bij garage Spanjaards, hebben ze het druk met de schade. 'Dat is voor ons wel fijn. We gaan op korte termijn repareren.' Datzelfde geldt voor de reparaties in Huissen. 'We gaan eerst alle schade inventariseren en dan de reparaties uitvoeren.'

Niet alleen auto's van klanten

Maar het blijft niet alleen bij auto's van klanten. In Zaltbommel heeft Vakgarage van 't Hoog het vooral druk met de eigen auto's. 'Het is niet best hier. 65 auto's hebben schade.' Er vielen rondom Zaltbommel ook grote hagelstenen, daardoor hebben sommige wagens ook grote deuken. 'Die zijn niet per se moeilijker om te repareren, dat hangt meer van de auto af', zegt een werknemer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!