Nieuws

'Arnhem is veel gastvrijer dan ik dacht'

Twee maanden lang sliep Lourens Trimp elke nacht ergens anders: van beddenwinkel tot koffiezaak en van park tot luxe hotel. Hij beëindigde zijn avontuur in Arnhem.
ARNHEM - Twee maanden lang sliep Lourens Trimp elke nacht ergens anders: van beddenwinkel tot koffiezaak en van park tot luxe hotel. Hij beëindigde zijn avontuur in Arnhem.
'Goedemorgen. Het kan zijn dat ik nog een beetje uit mijn mond stink', verontschuldigt Lourens Trimp zich als hij dinsdagochtend na vier pogingen eindelijk zijn telefoon opneemt en de deur van restaurant Momento in Arnhem opent. Dit is zijn laatste nacht buiten de deur en dat heeft hij tot in de kleine uurtjes gevierd.

Nomadenbestaan

Het nomadenbestaan van Trimp begint twee maanden geleden als zijn relatie uitgaat en hij zijn huis moet verlaten. Hij besluit er een avontuur van te maken.
'Ik heb ontdekt dat Arnhem veel gastvrijer is dan ik dacht', zegt Trimp. 'Soms viel mijn slaapplek weg en moest ik 's nachts tijdens het uitgaan nog op zoek naar een ander bed. En elke keer lukte dat weer. Dat vond ik heel mooi.'
Lourens Trimp schrijft veel over zijn nachtelijke ervaringen. De verhalen staan op zijn website.

Eindelijk weer thuis

Dinsdag eindigt de trektocht van Trimp. Hij heeft een woning gevonden en daar kan hij - eindelijk - weer in zijn eigen bed slapen. 'Maar de kans is groot dat ik er vanmiddag al even inkruip, want ik ben gesloopt.'
Verslaggever Niels de Jager zocht Trimp op na zijn - korte - laatste nacht:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!