Nieuws

Waterschap Rivierenland zet extra pompen in voor overvolle sloten

(Archieffoto)
Opgelucht kon het Waterschap Rivierenland maandagavond ademhalen. Er viel niet zoveel regen als gepland en daardoor bleven nieuwe problemen met water voorlopig even uit. Het probleem van de overvolle sloten moet ook snel zijn opgelost, het waterschap zet extra pompen in.
TIEL - Opgelucht kon het Waterschap Rivierenland maandagavond ademhalen. Er viel niet zoveel regen als gepland en daardoor bleven nieuwe problemen met water voorlopig even uit. Het probleem van de overvolle sloten moet ook snel zijn opgelost, het waterschap zet extra pompen in.
'De mensen zullen nog steeds zien dat het water hoog staat en delen van akkers onder water staan, maar we zetten extra pompen in. Dan moet het water in de sloten binnen enkele dagen weer op het normale niveau zijn', vertelt Kim van Baal van het Waterschap Rivierenland.
Nadat de buien maandagavond meevielen, heeft het waterschap vertrouwen in de komende dagen. 'We zijn hartstikke blij dat het meeviel, we vroegen ons af in hoeverre we een nieuwe bui nog aan zouden kunnen. Het hele gebied was vol met water, we konden er niet veel meer bij hebben. De komende dagen zien we zonnig tegemoet. Er zal nog wel wat regen vallen, maar al onze gemalen en extra pompen staan aan. En we zullen de hoeveelheden van zondag op maandagnacht niet meer naar beneden zien komen.'

Speciaal telefoonnummer

Het Waterschap Rivierenland stelde zelfs een speciaal telefoonnummer (0344 - 649999) open voor vragen over de wateroverlast in het werkgebied van het schap. Daarop kwamen zo'n 200 telefoontjes binnen. 'Dat is best veel, maar op een aantal van 800.000 mensen en over een hele dag verspreid valt dat eigenlijk best mee', vertelde Van Baal. De meeste telefoontjes waren van mensen met zorgen dat er nog meer noodweer aan kwam. Ze vroegen hoe zij zich konden voorbereiden op nog meer water.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!