Nieuws

Onderzoek naar verkeersproblematiek op A15

Regio Rivierenland laat een onderzoek uitvoeren naar de verkeersproblematiek op de A15, één van de belangrijkste verkeersaders van Nederland. © ANP
IJZENDOORN - Regio Rivierenland laat een onderzoek uitvoeren naar de verkeersproblematiek op de A15, één van de belangrijkste verkeersaders van Nederland.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau Panteia, onder leiding van de stuurgroep A15, waarin alle wethouders Mobiliteit van de 'A15-gemeenten' zijn vertegenwoordigd.

Kansen voor de regio

Regio Rivierenland vindt het belangrijk dat de A15 nu en in de toekomst verkeersveilig is en wil daarnaast weten welke kansen er liggen voor het gebied. 'De A15 is van vitaal belang voor het realiseren van de regionale ambities ten aanzien van economie en logistiek (door de ligging is onze regio voor veel logistieke en daaraan gerelateerde bedrijven een uitgelezen vestigingslocatie), agribusiness en recreatie en toerisme.' Volgens de regio is er nog veel mogelijk om de aansluiting tussen weg, spoor en water in het gebied te verbeteren.

Eerste resultaten in oktober

De eerste resultaten van het onderzoek worden in oktober verwacht. Aan de hand daarvan willen de gemeenten langs de A15 meer aandacht en geld voor de snelweg vanuit Den Haag.