Nieuws

Vakbond spant kort geding aan tegen TSN Thuiszorg

Vakbond FNV Zorg en Welzijn spant een kort geding aan tegen thuiszorgorganisatie TSN die een nieuwe ontslagronde heeft aangekondigd. Dat meldt RTV Oost.
HAARLO - Vakbond FNV Zorg en Welzijn spant een kort geding aan tegen thuiszorgorganisatie TSN die een nieuwe ontslagronde heeft aangekondigd. Dat meldt RTV Oost.
Maandag werd bekend dat de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland opnieuw honderden huishoudelijke hulpen wil ontslaan. Het is de vijfde reorganisatie in korte tijd.

87 hulpen weg in gemeente Berkelland

In Gelderland gaat het om 87 hulpen met vaste en tijdelijke contracten die werkzaam zijn in de gemeente Berkelland. Die stopt met het afnemen van het grootste deel van de huishoudelijke hulp, ondanks pogingen van TSN Thuiszorg om de gemeente te overtuigen van andere bezuinigingsmogelijkheden.

'Ontslagronde in strijd met de cao'

Volgens vakbondsbestuurder Marian Beldsnijder zijn de aangekondigde ontslagen in strijd met de cao. Afgelopen juni won FNV Zorg en Welzijn een vergelijkbaar kort geding over een ontslaggolf van thuiszorgbedrijf Verian in Apeldoorn.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!