Nieuws

Voorzitter: 'Plannen rondom rechtbanken kunnen nog veranderen'

Rechtbank Zutphen
Het is nog niet zeker dat Zutphen hard wordt geraakt door de bezuinigingsplannen van justitie. Dat zei Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, maandagavond in het tv-programma Nieuwsuur.
ZUTPHEN - Het is nog niet zeker dat Zutphen hard wordt geraakt door de bezuinigingsplannen van justitie. Dat zei Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, maandagavond in het tv-programma Nieuwsuur.
Maandag werd bekend dat ruim 300 werknemers voor 2020 moeten verhuizen naar Arnhem en daar was de gemeente Zutphen niet blij mee. 'Zutphen kampt al jaren met een hoge werkloosheid. Met dit plan wordt het probleem alleen maar vergroot', zei burgemeester Arnold Gerritsen. Maar de gemeente Zutphen mag deze week nog reageren op de plannen van justitie. En naar die reactie wordt serieus gekeken zei Bakker. 'We vragen om input van de lokale bestuurders en ik ga geen input vragen als dat een loos gebaar is.'
Volgens de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak gaat het ook om een voorgenomen besluit. Nadat de reacties zijn aangehoord gaan de definitieve plannen naar de minister van justitie. Uiteindelijk moet de Tweede Kamer een definitief besluit nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!