Nieuws

De megaklus begint: 92 kilometer leiding Apeldoorn wordt vervangen

Omdat grote gas- en waterstoringen niet meer in Apeldoorn mogen voorkomen, gaan Vitens en Liander vanaf deze maand 92 kilometer leiding vervangen.
APELDOORN - Omdat grote gas- en waterstoringen niet meer in Apeldoorn mogen voorkomen, gaan Vitens en Liander vanaf deze maand 92 kilometer leiding vervangen.
Dat gebeurt dat vooral in de wijken Zevenhuizen, De Maten en Zuid. De werkzaamheden starten over twee weken en duren tot en met 2017.
De aanleiding waren twee gecombineerde waterleiding- en gasstoringen in 2014, waarbij honderden huishoudens dagenlang zonder gas kwamen te zitten.
Bewoners die te maken krijgen met werkzaamheden in hun straat, worden bijgepraat tijdens informatie-avonden. Ze worden per brief van Vitens en Liander uitgenodigd.

Lange tijd zonder

De storingen in 2014 begonnen met een breuk in de waterleiding. Vervolgens brak de gasleiding en stroomde er water in de gasleiding. Door een combinatie van factoren kan zo’n breuk van de waterleiding in dit gebied grote gevolgen hebben, waarbij klanten langere tijd zonder gas kunnen komen te zitten.
Vitens en Liander hebben hebben KIWA Technology gevraagd de aanleiding van de storing in december 2014 te onderzoeken.
De gemeente Apeldoorn zal de werkzaamheden waar mogelijk ondersteunen en faciliteren. Tevens hebben Vitens en Liander werkafspraken gemaakt over de handelswijze als zich nu een breuk in een waterleiding zou voordoen.