Nieuws

Rivierengebied zet alle zeilen bij om wateroverlast in te dammen

Archief
Voor de medewerkers van Waterschap Rivierenland was het maandagmiddag spannend: overvolle sloten terwijl er opnieuw veel regen verwacht werd. Maar uiteindelijk viel er maar een paar millimeter. © ANP
TIEL - Voor de medewerkers van Waterschap Rivierenland was het maandagmiddag spannend: overvolle sloten terwijl er opnieuw veel regen verwacht werd. Maar uiteindelijk viel er maar een paar millimeter.
Door het noodweer in de nacht van zondag op maandag zitten met name in het westelijk deel van het Rivierengebied de sloten overvol. Er kwamen (daardoor) meldingen binnen van wateroverlast, zoals ondergelopen kelders en woningen.
In eerste instantie werd er maandag aan het eind van de middag opnieuw noodweer verwacht, maar dat bleef uit. 'Gelukkig viel de meeste regen in het oostelijk deel van het gebied waar de problemen het minst groot zijn. In het westelijk deel kan er namelijk niet veel meer bij', aldus een woordvoerder van het waterschap.
Eerder op de dag deed de gemeente Zaltbommel een oproep om zandzakken voor de deur te leggen. Er bestond de vrees dat er straten onder water zouden lopen.
'De eerste signalen zijn goed. Het is gunstig dat er maandag maar een paar millimeter regen is gevallen', zegt de woordvoerder van het waterschap. Toch moet het Waterschap Rivierenland nog steeds alle zeilen bijzetten. Maandagavond, maar ook de komende dagen is het nog druk in de weer al het water weg te pompen.
Waterschap Rivierenland heeft een speciaal telefoonnummer (0344 - 649999) opengesteld voor vragen over de wateroverlast in het werkgebied van het schap. Mensen die problemen hebben door overlopende sloten, plassen en vaarten kunnen dat nummer bellen. In totaal kreeg het waterschap zo'n 200 telefoontjes te verwerken. Het nummer is ook om gevaarlijke situaties te melden die zich kunnen voordoen door de voorspelde nieuwe hoosbuien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!