Nieuws

Zutphen verliest ruim 300 banen door bezuiniging rechtbank

Zutphen wordt hard geraakt door bezuinigingsplannen van justitie. Ruim 300 werknemers (230 fte) moeten voor 2020 verhuizen naar Arnhem.
ZUTPHEN - Zutphen wordt hard geraakt door bezuinigingsplannen van justitie. Ruim 300 werknemers (230 fte) moeten voor 2020 verhuizen naar Arnhem.
Dat stelt gemeente Zutphen in een persverklaring over de plannen van de Raad voor de Rechtspraak. Burgemeester Arnold Gerritsen van Zutphen kraakt het voorstel: 'Zutphen kampt al jaren met een hoge werkloosheid. Met dit plan wordt het probleem alleen maar vergroot.' 

Lokale middenstand de dupe

De gemeente Zutphen is bang dat de lokale middenstand wordt geraakt door het verdwijnen van de werkgelegenheid. En dat terwijl de gemeente ligt in krimpregio Achterhoek en de afgelopen jaren al diverse justitiediensten uit de plaats zijn vertrokken. 
Zutphen heeft een week om op de plannen te reageren en wil zijn ongenoegen kenbaar maken. De gemeente wil ook kijken welke mogelijkheden er nog meer zijn om de plannen te keren. Het is gebruikelijk dat de minister van Justitie het voorstel van de Raad voor de rechtspraak overneemt. Maar uiteindelijk moet de Tweede Kamer een definitief besluit nemen.