Nieuws

Brandweer nog hele dag bezig met leegpompen parkeergarage Nijmegen

NIJMEGEN - De brandweer is nog de hele dag bezig om het water uit de parkeergarage in Nijmegen te krijgen. De parkeergarage stroomde vannacht vol toen de dam van een naastgelegen vijver doorbrak en honderd auto's onder water kwamen te staan.
De brandweer hoopt aan het einde van de middag de parkeergarage weer leeg te hebben, eerder werd een tijdstip van 20.00 uur genoemd. Volgens woningcoöperatie Portaal gaat het om verdund rioolwater. 
In het appartementencomplex waar de parkeergarage bijhoort werken de liften niet. Er zijn in totaal 55 mensen die zorg nodig hebben, drie daarvan zijn afhankelijk van elektriciteit. Er is nog stroom maar er wordt wel gekeken naar een noodoplossing voor het geval de stroom uitvalt.

Extra hulp voor hulpbehoevende bewoners

Als het water is weggepompt kan er worden begonnen met het wegslepen van de voertuigen. Ook kan dan worden bekeken of de elektrische installaties zijn beschadigd. Mocht dat het geval zijn dan kunnen de hulpdiensten besluiten om over te gaan tot evacuatie.  
Portaal zegt dat er extra mensen zijn ingezet om de 55 hulpbehoevende bewoners van appartementencomplex Zonnebaars te helpen. Ook in het appartementencomplex De Jonker werken de liften niet maar hier wonen vooral zelfredzame mensen. Bewoners met vragen kunnen terecht bij restaurant Bij de buren. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!