Nieuws

Ruim honderd auto's onder water in parkeergarage Nijmegen

NIJMEGEN - Op de Irene Vorrinkstraat in Nijmegen is afgelopen nacht een parkeergarage van een appartementencomplex onder water gelopen nadat een dam van een naastgelegen vijver doorbrak.
In de parkeergarage staan tussen de 100 en 120 auto's onder water die volgens verslaggever Reinier Vermeer allemaal als verloren kunnen worden beschouwd. Op foto's is te zien hoe het water bij sommige wagens tot de spiegels staat.
Ook de bergingen van sommige woningen zouden onder water staan. 'Mijn trouwfoto's liggen daar en foto's van de geboorte van mijn zoon die nu 23 is. Ik denk dat het allemaal verloren is', vertelt bewoner Petra Burger. Ook de twee auto's van de bewoonster staan onder water. 'Een financiële ramp want ze zijn niet all-risk verzekerd. Het gaat heel veel geld kosten.'
Ook moest er één persoon uit de lift worden gehaald door de brandweer. 'De man pakte vannacht de lift om bij de auto te gaan kijken. Daar kwam hij vast te zitten. Wij stonden beneden en hoorden ineens lawaai uit lift komen. Gelukkig was de brandweer al aanwezig om de man te kalmeren en te bevrijden. Maar dat was heel angstig'.
Verslaggever Reinier Vermeer over de wateroverlast in Nijmegen
Vooral bij appartementencomplex Zonnebaars zijn problemen. Daar wonen veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking maar de liften zijn uitgeschakeld. 'Het gaat om een drie mensen die hulpbehoevend zijn, we zijn bezig een noodvoorziening te regelen voor als de stroom uitvalt. Vooralsnog is er geen reden om de mensen uit het appartement te halen.'
De brandweer is nog enkele uren bezig om te pompen en hoopt dat het water dan voldoende is gedaald om bij de elektrische installaties te kunnen. 
De politie ziet nog geen reden om de bewoners te evacueren. In totaal gaat het om zo'n 3000 vierkante meter parkeergarage. De dam wordt inmiddels hersteld met extra zand en klei.