Geflatteerde zege voor Vitesse

ARNHEM - Vitesse heeft zondag thuis zonder groots te spelen ruim gewonnen van SC Cambuur. In GelreDome werd het 4-1.
ARNHEM - Vitesse kende een vliegende start. De Arnhemmers gingen na een paar minuten aan de leiding nadat Nathan omver was gelopen in het strafschopgebied en Lewis Baker de toegekende penalty benutte: 1-0.
Diezelfde Baker was even later gevaarlijk met een vrije trap die net naast ging. De eerste kans voor SC Cambuur kwam na tien minuten spelen toen Ogbeche uit na een corner het hoofd niet helemaal goed tegen de bal kreeg.
Hoewel Vitesse beter in de wedstrijd leek te zitten, kwam Cambuur op gelijke hoogte. Sander van de Streek (ex-Vitesse) knalde de bal onberispelijk binnen na een mooie pass: 1-1.
Dauda van dichtbij
Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijke stand, want Vitesse-spits Abiola Dauda zorgde na ruim een half uur 2-1 door van dichtbij te scoren. De Nigeriaan had vlak voor rust nog een keer moeten scoren, maar hij niet voldoende controle over de bal. Zijn appèl voor hands van een verdediger van Cambuur werd niet beloond met nog een strafschop.
Even na rust mocht Vitesse-verdediger Rochdi Achenteh doelman Room dankbaar zijn. Na een slap kopballetje terug was de keeper net op tijd uit zijn doel om een kans voor Cambuur te voorkomen.
Weer een strafschop
Vitesse leek daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken. Baker ging neer en mocht opnieuw aanleggen voor een strafschop. De Engelsman schoot echter op de lat. Daarna was invaller Ibarra dichtbij, maar zijn inzet ging voorlangs.
De 3-1 kwam er toch. Aanvoerder Kashia scoorde uit een corner. In de extra tijd maakte invaller Dominic Solanke zijn eerste treffer in het shirt van Vitesse.

Vitesse SC Cambuur 4-1

1-0 Baker (pen.) 2.
1-1 Van der Streek 28.