Nieuws

Middeleeuws harnas van hertog Willem I te zien in Nijmegen

het middeleeuwse harnas van Willem I
Bezoekers van het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen kunnen zondagmiddag het harnas van hertog Willem I bewonderen. Het harnas is een echtheidsgetrouwe replica van de middeleeuwse gevechtskleding van de hertog.
NIJMEGEN - Bezoekers van het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen kunnen zondagmiddag het harnas van hertog Willem I bewonderen. Het harnas is een echtheidsgetrouwe replica van de middeleeuwse gevechtskleding van de hertog.
Zaterdag 18 juli werd in een smederij in Groningen de laatste hand gelegd aan het harnas voor hertog Willem van Gelre.

Geen straf

Na weken van werk heeft smid Klaas Kloosterhuis een harnas vervaardigd van tussen de 15 en 20 kilogram. Het zit, volgens re-enactor Wouter Wagenvoort, als gegoten en wordt absoluut niet als straf gezien om deze te dragen tijdens het festival.
Willem III van Gulik was als Willem I van 1371 tot 1402 de hertog van Gelre. Hij was slechts zeven jaar bij zijn aanstelling. Het harnas is gebaseerd op de enige afbeelding waarop Willem van Gelre in harnas te zien is.

Speciale uitzending op TV Gelderland

Zondag is de tweede en laatste dag van het elfde Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen. Op TV Gelderland is zondagavond vanaf 18.20 uur een speciale uitzending over dit festival.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!