Nieuws

Nieuw drama voor De Graafschap, 3-0 nederlaag bij Excelsior

ROTTERDAM - De uitwedstrijd tegen Excelsior is een drama geworden voor De Graafschap.
De Doetinchemmers verloren niet alleen met 3-0 door individuele fouten, maar raakten ook rechtsback Thijs Bouma kwijt met een ogenschijnlijk zware blessure. Waarschijnlijk heeft de verdediger een beenbreuk opgelopen.
Bij De Graafschap maakte Andrew Driver zijn officiële debuut, omdat Karim Tarfi geblesseerd moest afhaken. De hekkensluiter begon offensief en had de eerste kans via Vincent Vermeij. Excelsior was verrast door de dadendrang van de gasten.

Ernstige blessure Bouma

De eerste twintig minuten waren duidelijk voor De Graafschap, maar het ontbrak aan een goede eindpass. De veel opkomende linksback Jeroen Tesselaar raakte bij een voorzet de buitenkant van de paal. Na een scherpe counter werd een inzet van Kristopher Vida bijna in eigen doel gewerkt. Na ruim een half uur viel de prima spelende Thijs Bouma uit met een op het oog ernstige blessure, vermoedelijk een beenbreuk. De onfortuinlijke rechtsback werd in de rust al afgevoerd naar het ziekenhuis.

Verdienstelijk De Graafschap

Meteen daarna gaf oud-Graafschapper Auassar een prachtige bal op Botaka, maar die stuitte op Hidde Jurjus. Het was eigenlijk pas de eerste kans voor Excelsior. Op slag van rust kopte Alexander Bannink net naast na een afgemeten voorzet van invaller Nathaniel Will. Al met al speelden de Doetinchemmers een verdienstelijke eerste helft.

Excelsior slaat toe

Twee minuten na rust ging het al mis voor De Graafschap. Na een vrije trap van Stans liet Robin Pröpper zich aftroeven door Fischer, die raak kopte: 1-0. De zwak spelende Bannink kopte even later in vrije positie over na weer een mooie voorzet van Will. Kort daarop schoot Bannink hoog over vanuit een aardige positie. Excelsior kreeg meer ruimte en Jurjus moest in actie bij een schot van Kuipers. En toen ook Kuwas teveel ruimte kreeg was het opnieuw raak. Met een prachtig afstandsschot zorgde hij voor de 2-0.

Fout Linthorst leidt tot 3-0

Na een enorme fout van Tesselaar kreeg Kuwas een nieuwe kans, maar hij schoot wild over. Aan de andere kant zeilde een schot van Will net over de kruising. Maar verder was De Graafschap mentaal gebroken en de 3-0 leek dichterbij dan de 2-1. En die kwam er dan ook. De op alle fronten tekort schietende Tim Linthorst ging in de fout en uiteindelijk maakte Van Mieghem het af. Aan de andere kant had Vermeij pech met een inzet op de lat. Het was de vierde nederlaag op rij voor de hekkensluiter in de eredivisie.
Opstelling: Jurjus; Bouma, (Will), Pröpper, Linthorst, Tesselaar; Vida, Smeets, Bannink, Driver (Peters), Kabasele, (El Jebli), Vermeij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!