Nieuws

'Dodelijk ongeval met parachutespringen komt zelden voor'

TEUGE - Het gebeurt zelden dat een cursist parachutespringen omkomt bij een sprong. Dat zegt Peter Smit, manager van het Nationaal Paracentrum Teuge.
Vrijdagavond kwam een 56-jarige parachutist op vliegveld Teuge om het leven, nadat er iets mis ging met het openen van zijn parachute. 'Ik werk nu 17 jaar op Teuge en het is voor het eerst dat een cursist omkomt bij een sprong', zegt Smit op Radio Gelderland.
In 2010, 2008 en 2005 waren er eerder dodelijke ongevallen met parachutisten op Teuge, aldus de Stentor.

Opleiding van één dag

De man, afkomstig uit het Duitse Knüllwald, kwam om bij zijn derde sprong. De man volgde een opleiding van één dag, die static-line opleiding of automatische opening opleiding wordt genoemd.
Volgens Smit wordt deze manier van opleiden, met daarna een solosprong, over de hele wereld gehanteerd. De cursist heeft een begeleider in het vliegtuig, maar maakt de sprong alleen.
Het dodelijke ongeval is volgens manager Smit dan ook geen aanleiding om de opleiding te veranderen of de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen.

Luchtvaartpolitie doet onderzoek

De Luchtvaartpolitie doet onderzoek naar het ongeval. Het onderzoek op het vliegveld zelf is afgerond. De geplande parachutesprongen op vliegveld Teuge gaan zaterdag gewoon door.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!