Nieuws

Wat is er te doen in Gelderland dit weekend?

Wat is er dit weekeinde te doen in onze mooie provincie Gelderland? Het gebroeders van Limburg- festival in Nijmegen, de Heideweek in Ede en Manana Manana in Hummelo.
ARNHEM - Wat is er dit weekeinde te doen in onze mooie provincie Gelderland? Het gebroeders van Limburg- festival in Nijmegen, de Heideweek in Ede en Manana Manana in Hummelo.
Het centrum van Nijmegen is zaterdag en zondag weer het decor van het grootste middeleeuwse festival van Nederland: het gebroeders van Limburg Festival. Er zijn demonstraties van valkeniers, miniatuurschilders, ambachtslieden en boogschutters laten hun kunsten zien. Vijfhonderd re-enactors zijn in touw om een middeleeuwse sfeer in het centrum van Nijmegen te scheppen.
De Heideweek van Ede bestaat 80 jaar en dit weekeinde is de afsluiting van het evenement. Het evenement biedt voor elk wat wils: van popmuziek, culinaire ontdekkingen, paardensport en geschiedenis. De Heideweek wordt zaterdag afgesloten met een groot concert op het marktplein in Ede met onder andere Kenny G en Van Velzen. 
En dan Manana Manana in Hummelo. Rustig aan en relaxed genieten van muziek, cultuur en bourgondisch eten tegen het decor van landgoed Enghuizen in een natuurlijk amfitheater. Zaterdag en zondag rustig aan naar Hummelo.
Wie van oude automobielen houdt kan zaterdag terecht in Opheusden. Daar wordt voor de elfde keer de Opheusdensche Oldtimerrit gehouden. De start is om één uur aan de Burgemeester Lodderstraat.  
Voor het zware motorisch geweld is Tonden bij Zutphen de plek dit weekeinde. Zaterdag en zondag worden daar de zwaarste trekkers in stelling gebracht voor de Tondense Trekkerslep.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!