Nieuws

Nep-patholoog wilde MH17 slachtoffers identificeren

Peter B, de 54-jarige nep-patholoog uit Bennekom, wilde bij het team dat de slachtoffers van de MH17-ramp identificeerde. Dat zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.
BENNEKOM - Peter B, de 54-jarige nep-patholoog uit Bennekom, wilde bij het team dat de slachtoffers van de MH17-ramp identificeerde. Dat zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.
De nep-arts werd vorige week gearresteerd omdat hij zich ten onrechte uitgaf als forensisch patholoog bij de politieacademie. Ook bleek uit onderzoek van Omroep Gelderland dat de Bennekommer, die zich Dr. Bones noemde, een geschiedenis heeft van valse titels en verzonnen carrieres.

Snel ontmaskerd

Politiewoordvoerder Thomas Aling: 'Hij heeft zich inderdaad gemeld en bood zijn diensten aan om mee te werken in het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO). We hebben hem gescreened en bij die screening bleek al heel snel dat zijn papieren niet in orde waren en dat zijn verleden vragen opriep.' Peter B. wilde de plaats innemen van de anatoom George Maat, die uit het LTFO werd gezet omdat hij gevoelige informatie van MH-17 slachtoffers zou hebben gegeven op een openbare lezing. 

Informatie niet gedeeld

De kennis dat iemand met valse papieren bij het LTFO wilde werken is niet gedeeld. Thomas Alink van de Landelijke Eenheid Politie: 'We screenen en hebben dat goed gedaan, want het was snel duidelijk. Dat is de normale gang van zaken. Er komen wel vaker grappenmakers voorbij.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!