Nieuws

1000 km in twee dagen, Achterhoekse wielrenners op en neer naar Parijs voor het goede doel

Bron: Eduard van de Wiel
Van Maastricht naar Parijs en dan weer terug naar Groenlo. En dat in twee dagen op de fiets. 12 wielrenners uit de Achterhoek zijn vrijdagochtend om 6.00 vertrokken om die tocht voor het goede doel af te leggen.
GROENLO - Van Maastricht naar Parijs en dan weer terug naar Groenlo. En dat in twee dagen op de fiets. 12 wielrenners uit de Achterhoek zijn vrijdagochtend om 6.00 vertrokken om die tocht voor het goede doel af te leggen.
'We wilden iets speciaals doen, iets extreems', vertelt begeleider Michel Hoffman op Radio Gelderland. 'Van Groenlo op en neer naar Parijs was net te ver, dus kozen we voor het academisch ziekenhuis in Maastricht als startpunt. Dat leek ons mooi, omdat we geld op willen halen voor de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKA). Het is precies 1000 kilometer.'

Spannend door de hoogtes

De bedoeling is dat de renners zaterdag om 20.00 aankomen in Groenlo. Daar wacht ze een warm onthaal en een avondvullend programma.
Maar dan moeten ze doorfietsen. Om op tijd te komen moeten de mannen 36 uur lang gemiddeld 28 á 29 kilometer per uur rijden. Hoffman denkt dat ze het gaan halen. 'Aan de voorbereiding kan het niet liggen. Ze hebben op het laatst rondjes getraind van 700 kilometer. Dat ging ze goed af. Het enige is dat ze nu veel meer hoogtes hebben, veel meer moeten klimmen. Dat maakt het nog spannend'