Nieuws

Schippers beste van de wereld op de dubbele sprint

BEIJING - Dafne Schippers heeft vrijdagmiddag een wereldprestatie geleverd door goud te pakken op de 200 meter sprint bij de WK atletiek in Beijing.
De in Arnhem trainende atlete liep een fantastische race en kwam uiteindelijk in 21.63 over de streep. Daarmee behaalde ze naast het goud ook een nieuw Nederlands-, Europees- en een kampioenschapsrecord. Ook leverde de 23-jarige Schippers een unieke prestatie door als eerste Nederlandse vrouw wereldkampioene te worden in de atletieksport.
De atlete maakte haar favorietenrol op de 200 meter dus helemaal waar. Door haar eerdere zilveren medaille op de 100 meter heeft Schippers nu twee medailles op zak. Daar kan zaterdag nog een medaille bij komen als ze meedoet aan de finale van de 4x100 meter.

Speciale verslaggeving

Onze speciale verslaggever Geert-Jan Wassink deed verslag van de 200 meter-finale. Luister én geniet vooral nog even na.
Op sportcentrum Papendal in Arnhem, waar Schippers traint, leefden toeschouwers ook mee tijdens de race.

Schippers even onwel

De atlete werd na haar 200 meter even onwel en ging langs de dokter. Ze raakte niet buiten bewustzijn. Volgens haar coach was dit niks om zorgen om te maken. 'Dat gebeurt wel vaker na een 200 meter.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!