Nieuws

'Jihadist uit Culemborg omgekomen in Syrië'

Pro-IS-vlag tijdens demonstratie in Den Haag
De 19-jarige jihadist Mohamed S. uit Culemborg is afgelopen weekend om het leven gekomen in Syrië. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.
CULEMBORG - De 19-jarige jihadist Mohamed S. uit Culemborg is afgelopen weekend om het leven gekomen in Syrië. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.
Waar en hoe S. zou zijn omgekomen is nog niet duidelijk. Volgens de krant zegt de familie van S. dat hij is neergeschoten.
Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat ook daar het bericht is binnengekomen, maar een officiële bevestiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken is er nog niet.

Vakkenvuller bij Albert Heijn

Samen met een andere Culemborger vertrok S. in december naar Syrië. Hij zou na een avondwandeling niet meer zijn thuisgekomen. Zijn laptop en paspoort waren verdwenen.
Tot die tijd was het voor familie en vrienden ondenkbaar dat S. als jihadist zou afreizen, meldt het AD. Hij had een bijbaan als vakkenvuller bij de plaatselijke Albert Heijn. Bekenden zouden gezegd hebben dat hij voor zijn vertrek wel steeds vaker in een djellaba liep en een lange baard liet staan.

Eerder al Arnhemse jihadist omgekomen

Twee weken geleden werd ook bekend dat een Arnhemse jihadist om het leven is gekomen in de Syrische stad Aleppo. Het ging om Abdelkarim el A. Hij had zich aangesloten bij de terreurgroepering Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van al Qaida, en kwam vorig jaar in het nieuws toen hij met een video vanuit Syrië moslims in Nederland opriep om 'een stevige, sterke daad' te verrichten tegen de Nederlandse overheid, omdat die Amerika steunt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!